Supă-cremă de roșii
Supa-cremă de roșii este potrivită pentru orice anotimp, mai ales vara, când poate fi mâncată şi rece.
Ingrediente
2 kg roșii bine coapte
2 ardei grași roșii
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 țelină mică
2 morcovi
100 g parmezan
sare
piper
2 linguri ulei
pâine prăjită, pentru servit
Mod de preparare
Speli bine roșiile, le opărești câteva minute, le descojești, le tai cubulețe și le lași deoparte. Păstrezi apa în care au fiert.
Încingi uleiul și călești ceapa, ardeii, morcovii, țelina, usturoiul, toate spălate și tăiate mărunt. Presari sare și piper după gust, lași
la călit câteva minute, amestecând continuu, până când se înmoaie legumele. Adaugi roșiile, torni din apa în care le-ai opărit, atât cât vrei să fie de consistentă, și lași la fiert, acoperit, aproximativ 20 de minute. Dai vasul de pe foc, pui parmezanul și mixezi supa cu blenderul vertical.
Servești supa cu pâine prăjită, decorată după imaginație, presărată cu parmezan.