Supă-cremă de roşii cu busuioc

28 noiembrie 2016   Rețete cu legume

Când vine vorba de supe-creme, roşiile sunt şi ele un ingredient de bază. Pe lângă busuiocul aromat, această reţetă conţine multe legume săţioase, care îi dau gust supei tale.

Supă-cremă de roşii cu busuioc – Ingrediente

1 ceapă 1 morcov 2 tije de ţelină 4 căţei de usturoi 2 linguri unt 900 g roşii coapte 2 conserve de roşii (400 g fiecare), tăiate cubuleţe 950 ml supă de pui 235 g smântână grasă pentru gătit ½ legătură busuioc proaspăt ¼ linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă sare ¼ linguriţă piper

Supă-cremă de roşii cu busuioc – Mod de preparare

Toci ceapa, tai morcovul, ţelina şi usturoiul. Le pui pe toate într-o oală de supă cu pereţii groşi, cu untul. Le căleşti la foc mediu spre mare 10 minute sau până când vezi că legumele s-au înmuiat, amestecând din când în când. Toci roşiile proaspete şi le pui în oală. Adaugi roşiile de la conservă şi condimentezi cu sare şi piper. Continui să fierbi 5 minute, amestecând bine în supă.

Transferi amestecul de roşii într-un blender. Faci un piure în două serii din această compoziţie. După ce pasezi legumele, pui piureul din nou în oală. Torni supa de pui, adaugi smântâna şi busuiocul verde şi cel uscat. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, dacă doreşti. Fierbi la foc mic încă 5 minute. Serveşti imediat această supă de roşii cu busuioc.

Sursa + foto: valentinascorner.com

Mai multe