Supă-cremă de roşii cu orez
Obişnuita supă-cremă de roşii are acum o nouă savoare şi un nou gust. Mult mai apetisant.
Ingrediente
1 kg roşii
1 ceapă mare
1 morcov
200 g orez
3 linguri ulei
500 ml apă
4 linguri smântână
pătrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare:
Spală roşiile, taie-le felii groase şi fierbe-le, fără să adaugi apă, timp de 10 minute, apoi strecoară-le şi pasează-le pentru a îndepărta pieliţele şi seminţele.
Curăţă morcovul şi ceapa, taie-le felii subţiri, căleştele cu ulei şi cu 2 linguri de apă, apoi pasează-le şi amestecă-le cu piureul de roşii. Separat, fierbe orezul 5-6 minute în apă cu sare şi strecoară-l.
Fierbe piureul de roşii cu legume, diluat cu 500 ml apă caldă şi, când clocoteşte, adaugă orezul, sare şi piper, după gust. Lasă să fiarbă 2-3 minute, stinge focul şi lasă oala acoperită 10 minute să se umfle orezul. Serveşte supa caldă, garnisită cu pătrunjel tocat şi smântână adăugată direct în farfurie.