Supă-cremă de spanac
5 iunie 2018
Rețete cu legume
Pentru zilele de post, o supă-cremă de spanac, uşoară, sănătoasă şi gustoasă, e binevenită!
De ce ai nevoie ca să prepari supă-cremă de spanac:
1 kg spanac proaspăt 2½ l apă
1 ceapă
1 ţelină mică
3 căţei usturoi
2 cartofi
2 linguri ulei
sare
piper
câteva fire de pătrunjel, pentru ornat
Cureţi şi speli spanacul, îl opăreşti câteva minute în apă cu sare, îl scurgi şi-l dai deoparte. Cureţi legumele, le tai şi le fierbi în apă cu puţină sare. Le strecori şi păstrezi zeama. Pui spanacul, usturoiul tăiat feliuţe şi legumele în blender şi pasezi până obţii o pastă, pe care o torni în zeama în care au fiert legumele, adaugi uleiul, sărezi şi piperezi, după gust şi mai dai un clocot. Când serveşti, ornezi cu frunze de pătrunjel.