Supă cremă de ţelină cu beţişoare de cartofi
În post, ca să mai variezi supele şi ciorbele, poţi încerca această reţetă uşoară şi gustoasă.
De ce ai nevoie ca să prepari supă cremă de ţelină cu beţişoare de cartofi:
Pentru supă:
ulei
2 fire mari de praz, doar partea albă, tăiate felii subţiri
6-8 tulpini de ţelină, tăiate felii subţiri, frunzele păstrate pentru ornare
1 cartof mare roşcat-maroniu, curăţat şi tăiat cuburi
8 căni (2 l) supă de pui
sare
piper negru măcinat
Pentru ornare:
frunze de ţelină, beţişoare crocante de cartofi, ulei de măsline extravirgin
Pentru beţişoarele de cartofi
1 cartof roşcat-maroniu, tăiat subţire precum beţele de chibrituri
ulei
sare de mare
Cum prepari supă cremă de ţelină cu beţişoare de cartofi:
Încălzeşti ulei într-o oală la foc mediu. Căleşti prazul şi ţelina până se înmoaie bine, circa 20 minute. Adaugi cartoful şi supa şi continui fierberea până s-a înmuiat şi cartoful. Cu blenderul pasezi legumele până obţii o consistenţă moale şi cremoasă. Asezonezi cu sare şi piper. După ce faci şi beţişoarele de cartofi, serveşti supa ornată cu frunze de ţelină, beţişoare de cartofi şi puţin ulei de măsline stropit deasupra.
Cum prepari beţişoarele de cartofi:
Ţii cartofii tăiaţi ca beţele de chibrituri în apă rece cel puţin 1 oră sau până la 4 ore. Scurgi apa şi le usuci. Într-o tigaie încălzeşti ulei la foc mediu şi prăjeşti cartofii până devin maronii şi foarte crocanţi. Îi presari cu sare.
Sursa: https://www.joyofkosher.com