Supă cremă de urzici

23 martie 2018   Rețete cu legume

O supă cremă de sezon, plină de vitamine şi culoare. În plus, urzicile sunt un adevărat remediu natural de primăvară!

Ingrediente 

1 kg urzici 3 cartofi 2 legături ceapă verde 100 ml smântână de gătit 800 ml supă de legume sare piper 2 linguri ulei crutoane  

Mod de preparare

Cureţi şi tai ceapa şi cartofii. Cureţi şi speli bine urzicile şi le limpezeşti bine sub jet de apă. Încingi uleiul într-o oală şi pui la călit ceapa, apoi adaugi cartofii şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Laşi câteva minute şi torni supa de legume călduţă.

Când dă în fiert, adaugi urzicile, laşi la fiert câteva minute. Secretul este să nu fierbi urzicile mai mult de 4-5 minute, pentru ca ele să-şi păstreze toate vitaminele, dar şi culoare verde vibrantă.

Adaugi smântâna în oală şi pasezi compoziţia cu un blender de mână până devine cremoasă şi fină. Serveşti supa cu crutoane.

FOTO Shutterstock

Mai multe