Supă cremoasă de conopidă
Ne plac foarte mult supele cremă sau supele mai cremoase mai ales în sezonul rece! Foarte mulţi se bucură deseori de un bol fierbinte de supă cremă de legume. Noi am pregătit azi o altă variantă, de supă cremoasă de conopidă, preparată din cele mai proaspete ingrediente pe care le-am găsit în piaţă.
Supă cremoasă de conopidă - Ingrediente (4 porţii)
1 conopidă, spălată şi tăiată în bucheţele 2 morcovi, curăţaţi şi tocaţi 2 tulpini de ţelină, tocate 1 ceapă medie, tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 1/4 cană unt 1/3 cană făină 3 căni supă de pui 1 frunză dafin sare piper 1 1/2 cană lapte 1/2 cană smântână
4-6 felii bacon, prăjite şi tocate
1 cană brânză cheddar răzuită
2 cepe verzi, tocate
Supă cremoasă de conopidă - Mod de preparare
Topeşti untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi conopida tocată, morcovii, ţelina şi ceapa şi asezonezi cu sare şi piper. Sotezi până când se mai înmoaie legumele, cam 6 minute, amestecând din când în cânmd. Adaugi făina şi usturoiu şi laşi pe foc amestecul, amestecând mereu, timp de 2 minute. În timp ce amesteci, adaugi din supa de pui, apoi pui frunza de dafin şi asezonezi cu sare şi piper după gust.
Dai focul mai tare şi dai amestecul în clocoy. Câbnd ajunge să clocotească, dai focul mai mic, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când. Cam 10-15 minute. Torni laptele şi smântâna şi mai laşi pe foc. Scoţi foaia de dafin şi serveşti supa caldă cu bacon, brânză cheddar şi ceapă verde pe deasupra.
sursa: cookingclassy.com