Supă de legume roșii
Supă de legume roșii sună delicios! E o rețetă simplă și sănătoasă. Iată cum poți să o prepari.
Ingrediente
1 kg roșii bine coapte
2 ardei grași roșii
1 ceapă roșie medie
50 ml ulei de măsline
ardei gras
sare
piper
10 ml oțet balsamic
ardei iute
2 căței de usturoi
200 ml apă rece
busuioc proaspăt
oregano uscat, pentru decor
Mod de preparare
Speli legumele, le tai bucăți mari, apoi le pui într-un blender. Adaugi uleiul de măsline, oțetul balsamic și apa rece, și mixezi totul până obții o consistență fină și omogenă.
Condimentezi supa cu sare și piper după gust. Dacă este necesar, mai poți adăuga puțin oțet sau apă pentru a ajusta gustul sau consistența.
Dai supa la frigider pentru cel puțin o oră, o torni în boluri și decorezi cu ardei iute tăiat rondele, ardei gras tocat, busuioc proaspăt și oregano uscat.