Supă de linte (de post)

11 decembrie 2014   Rețete cu legume

Simplă şi gustoasă. Şi unde mai pui că este şi de post această supă de linte... Ingrediente

250 g linte

1 ceapă medie

1 rădăcină pătrunjel

1 morcov

3-4 linguri ulei floarea-soarelui

1 fir cimbru

sare

1 legătură pătrunjel

verde

Mod de preparare

Alegi lintea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu 3 litri de apă. Tai ceapa mărunt, iar morcovul şi rădăcina de pătrunjel le cureţi şi le dai prin răzătoarea mică. Când lintea începe să clocotească, adaugi legumele, sarea, uleiul şi cimbrul.

Laşi supa de linte să fiarbă la foc mic până când se înmoaie lintea. Stingi focul şi presari pătrunjel verde peste supa de linte.

supa de linte

Supa crema de linte

Supa crema de linte

Linte cu carne de porc

Linte cu carne de porc

Cod cu salata de linte

Cod cu salata de linte

sursa foto: Shutterstock

Mai multe