Supă de morcovi cremoasă şi iute
Rezultatul nu este unul care să fie în mod particular inovativ, dar este un fel de mâncare care se potriveşte pentru orice ocazie. Uneori, asta este tot ce avem nevoie, nu?
Pentru 4 porţii
2 linguri ulei de măsline 500 g morcovi, curăţaţi şi tocaţi 1 ceapă, tocate 2 căni apă 400 ml lapte de cocos sare piper 1-2 linguri sos iute de chili pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o oală de mărime medie la flacără medie. Adaugă morcovii şi ceapa şi sotează până când s.au rumenit foarte puţin. Toarnă apa şi laptele de cocos şi lasă pe foc până începe să clocotească. Apoi micşorează flacăra şi lasă să bolborosească. Amestecă din când în când, până când furculiţa pătrunde în morcovi. Cam 25-30 de minute.
Foloseşte un blender sau un mixer de mână pentru a transforma compoziţia într-o cremă. Asezonează cu sare şi piper, şi sosul iute de chili după gust. Subţiază cu apă încălzită, dacă este nevoie.
Ornează cu pătrunjel şi sos de chili.
sursa: bittersweetblog.com