Supă de roșii cu tăieței
Te invităm la un bol de supă de roșii cu tăieței pentru a te bucura de un gust desăvârşit.
Ingrediente
1 ceapă
2 l apă
sare
piper
2 morcovi medii
2 căței de usturoi
1 conservă roșii bucăți
2 linguri ulei de măsline
100 g tăieței tip spaghete taglioni
pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare
Cureți și toci ceapa și usturoiul. Cureți morcovii și-i tai rondele, călești ceapa și usturoiul în uleiul de măsline până devin translucide. Adaugi morcovii rondele și îi călești împreună cu ceapa și usturoiul încă 3-4 minute.
Adaugi roșiile din conservă, inclusiv sucul, amestecând bine. Le lași să fiarbă 5 minute pentru a se combina aromele, torni apa, apoi adaugi frunzele de dafin, sare și piper. Fierbi la foc mic 10-15 minute, până când morcovii sunt moi.
Adaugi tăiețeii și continui să fierbi supa 8-10 minute sau până când tăiețeii sunt fierți. Condimentezi cu sare, piper, oprești focul și lași supa să se odihnească câteva minute. O servești fierbinte, decorată cu pătrunjel verde tocat.