Supă de roşii (de post)
Pentru perioada de post, dar nu numai, vă recomandaăm această reţetă cu supă de roşii foarte uşor de preparat.
Ingrediente
1 kg roşii bine coapte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină potrivită 1 ceapă albă 1 ardei gras 1 linguriţă zahăr 150 g paste 2 linguri ulei sare 1 legătură de verdeaţă
Cum se prepară
Tai roşiile bucăţi şi le pui la fiert cu apă numai cât să le acopere. Le strecori de zeamă şi le treci prin sită sau prin blender astfel încât să elimini seminţele şi pieliţele. Vei obţine un bulion de roşii pe care, dacă vrei, îl poţi subţia cu apa în care au fiert în caz că e prea gros.
Fierbi în apă cu sare zarzavaturile tăiate, mai puţin ardeiul gras. Când sunt bine pătrunse, adaugi bulionul, uleiul, sarea, zahărul şi ardeiul tăiat fâşii. După câteva clocote, pui pastele peste supa de roşii şi le laşi aproximativ 8 minute. După ce au fiert, iei vasul de pe foc şi adaugi verdeaţa tocată peste supa de roşii.
Rosii umplute cu spaghete si pui
Rosii umplute cu spaghete si pui
sursa foto: Shutterstock