Supă de roşii (de post)

16 decembrie 2014   Rețete cu legume

Pentru perioada de post, dar nu numai, vă recomandaăm această reţetă cu supă de roşii foarte uşor de preparat.

Ingrediente

1 kg roşii bine coapte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină potrivită 1 ceapă albă 1 ardei gras 1 linguriţă zahăr 150 g paste 2 linguri ulei sare 1 legătură de verdeaţă

Cum se prepară

Tai roşiile bucăţi şi le pui la fiert cu apă numai cât să le acopere. Le strecori de zeamă şi le treci prin sită sau prin blender astfel încât să elimini seminţele şi pieliţele. Vei obţine un bulion de roşii pe care, dacă vrei, îl poţi subţia cu apa în care au fiert în caz că e prea gros.

bulion de roşii

Fierbi în apă cu sare zarzavaturile tăiate, mai puţin ardeiul gras. Când sunt bine pătrunse, adaugi bulionul, uleiul, sarea, zahărul şi ardeiul tăiat fâşii. După câteva clocote, pui pastele peste supa de roşii şi le laşi aproximativ 8 minute. După ce au fiert, iei vasul de pe foc şi adaugi verdeaţa tocată peste supa de roşii.

supa de roşii

supa de roşii

Sos picant de rosii

Sos picant de rosii

Ciorba de rosii cu orez

Ciorba de rosii cu orez

Rosii umplute cu spaghete si pui

Rosii umplute cu spaghete si pui

sursa foto: Shutterstock

Mai multe