Supă de sfeclă roșie
Supă de sfeclă roșie este o rețetă tradițională sănătoasă, bogată în vitamine și minerale. Este o supă ușoară, cu un gust dulceag și ușor acrișor.
Ingrediente
5-6 sfecle de mărime potrivită
1 ceapă
1 morcov
1 l supă de legume
2 căței de usturoi
2 linguri ulei
1 țelină sare piper
Pentru servit:
castravete ras
1-2 ouă fierte rase
iaurt grecesc
brânză feta
verdeață
Mod de preparare
Sotezi câteva minute ceapa în ulei, morcovul, țelina și usturoiul date prin răzătoare. Presari sare și piper, după gust, adaugi sfecla rasă, amesteci și torni supa. Ții la fiert până când se înmoaie sfecla, guști și, dacă mai e cazul, adaugi sare sau piper și dai vasul de pe foc.
Servești supa cu 1-2 linguri de iaurt grecesc și decorată, după gust, cu castravete ras, brânză mărunțită, ouă și cu verdeața preferată.