Supă de varză
Supă de varză, ideală pentru o masă ușoară și sănătoasă!
Ingrediente
½ varză
2 morcovi
3 cartofi
4 roșii
1 ceapă
1 ardei gras
1 cățel de usturoi
sare
1-2 foi de dafin
verdeață proaspătă
2 linguri ulei vegetal
1,5 l supă de legume sau apă
Mod de preparare
Cureți și speli toate legume le, tai varza fâșii subțiri, morcovii rondele, cartofii cuburi mici, iar roșiile și ardeiul gras în bucăți medii. Ceapa o tai mărunt.
Călești ceapa și usturoiul 2-3 minute, până când devin translucide, adaugi morcovii și ardeiul gras și le călești încă 5 minute, amestecând ocazional.
Pui varza și cartofii în oală, torni supa de legume sau apa și fierbi la foc mic circa 20 de minute.
Adaugi roșiile tăiate și continui fierberea până când toate legumele sunt bine fierte. Pui foile de dafin pentru un plus de aromă și condimentezi cu sare. Scoți foile de dafin din supă înainte de servire și presari verdeață proaspătă tocată.