Supă deasă de legume (de post)

25 martie 2015   Rețete cu legume

În plin post, te invităm la o săţioasă supă deasă de legume. O să-ţi placă la nebunie!

Ingrediente pentru supă deasă de legume (de post)

1 ceapă potrivită 1 dovlecel 2-3 morcovi 4 cartofi 1 mână fasole verde (congelată) ¼ cană mazăre (congelată) ½ ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 2 bucheţele conopidă 3 roşii sare 4 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 3 l apă

Mod de preparare pentru supă deasă de legume (de post)

Cureţi, speli zarzavatul, îl tai cubuleţe mici şi-l căleşti în uleiul încins (mai puţin cartofii). Acoperi cu capacul şi laşi 10 minute, la foc mic. Stingi cu 3 l de apă fierbinte, laşi să fiarbă 15 minute, apoi adaugi cartofii şi mai ţii 10 minute. Pui mazărea, conopida, fasolea verde şi mai laşi alte 10 minute.

Când legumele sunt fierte, adaugi roşiile descojite şi tăiate foarte mărunt. Potriveşti gustul de sare, mai laşi să fiarbă 10-15 minute, iei vasul de pe foc şi-l acoperi cu un capac.

Când serveşti, presari pătrunjel tocat fin. Poţi servi supa deasă de legume (de post) şi cu puţin caşcaval ras deasupra.

Mai multe