Supă neagră mexicană

4 aprilie 2023   Rețete cu legume

Astăzi vă prezentăm o reţetă simplă şi delicioasă de supă mexicană, ce trebuie să conţină fasole neagră.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă roșie

1 linguriță sare

3 căței de usturoi

1 linguriță chimen

1 linguriță coriandru

½ linguriță pudră de chili

2 conserve de fasole neagră, inclusiv lichidul din conservă

2 ardei iuți tocați

1½ ceașcă supă de legume

1 lingură zeamă de limetă

ceapă verde, pentru ornat

Cum faci supă neagră mexicană

Într-o oală mare, la foc mediu, încălzești uleiul, adaugi ceapa, sarea și sotezi până când ceapa devine translucidă, aproximativ 5 minute. Adaugi usturoiul, chimenul, coriandrul, ardeii iuți, pudra de chili și amesteci 30 de secunde. Pui fasolea, supa de legume și lași să fiarbă la foc mic 20 de minute.

Lași să se răcească ușor și transferi jumătate din amestecul de supă într-un blender. Pasezi până la omogenizare, apoi adaugi înapoi în oală, peste supa rămasă și amesteci bine. Încorporezi sucul de limetă. Decorezi cu ceapă verde tocată.

Mai multe