Supă picantă de morcovi
Dacă îţi plac supele-creme, atunci trebuie să încerci reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Un preparat simplu, pe bază de morcovi şi ghimbir, această supă hrănitoare te va cuceri rapid. Încearcă şi tu această supă picantă de morcovi!
Supă picantă de morcovi - Ingrediente (4-6 porţii)
1 kg morcovi 1 bucată de ghimbir (2 – 2,5 cm) 2 l supă de legume 300 g smântână fermentată 1 măr sare piper
Supă picantă de morcovi - Mod de preparare
Cureţi ghimbirul de coajă şi îl tai în patru. Cureţi morcovii şi îi tai cubuleţe. Îi pui la fiert împreună cu ghimbirul în supa de legume (află aici cum se prepară).
Când morcovii sunt gata, scoţi bucăţile de ghimbir şi pasezi supa de morcovi într-un blender. Adaugi smântâna şi amesteci uşor până la omogenizare. Adaugi sare şi piper, după gust. Înainte de a servi preparatul, speli mărul, îndepărtezi coaja dacă vrei, îl tai în cubuleţe mici şi le presari în supă.
Dacă vrei, pregăteşti mărul înainte de a servi supa picantă de morcovi şi păstrezi cubuleţele în puţină zeamă de lămâie, ca să nu îşi schimbe culoarea.
Timp de preparare: 30 de minute.
Sursa: Sosuri, dressinguri şi condimente / Maria Cristea Şoimu, Bucureşti, Mara Books & Publishing, 2016.
Sursa foto: www.pinterest.com