Supă rece de roşii
Aroma dulce-acrişoară a roşiilor este nelipsită vara în mâncarea noastră. Le poţi prepara în nenumărate şi delicioase feluri, astfel încât să satisfaci şi preferinţele celor mai pretenţioşi gurmanzi.
Dificultate mică Preparare 40' Pentru 2 porţii
Ingrediente
6 roşii
2 felii pâine uscată
1 ardei gras
1 ceapă
2 castraveţi
2-3 căţei usturoi
1-2 linguri oţet
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Speli roşiile, ardeiul gras, castraveţii şi le tai în bucăţi potrivite. Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi fărâmiţezi pâinea. Pui toate aceste ingrediente şi căţeii de usturoi în blender.
Mixezi până se formează o pastă. Adaugi uleiul, sarea, piperul şi oţetul şi amesteci bine. Laşi două ore la frigider, serveşti, cu crutoane sau cu felii de pâine prăjită.
sursa foto: Photocuisine