Supă rece de roşii

21 iulie 2014   Rețete cu legume

Aroma dulce-acrişoară a roşiilor este nelipsită vara în mâncarea noastră. Le poţi prepara în nenumărate şi delicioase feluri, astfel încât să satisfaci şi preferinţele celor mai pretenţioşi gurmanzi.

Dificultate mică Preparare 40' Pentru 2 porţii

Ingrediente

6 roşii

2 felii pâine uscată

1 ardei gras

1 ceapă

2 castraveţi

2-3 căţei usturoi

1-2 linguri oţet

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Speli roşiile, ardeiul gras, castraveţii şi le tai în bucăţi potrivite. Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi fărâmiţezi pâinea. Pui toate aceste ingrediente şi căţeii de usturoi în blender.

Mixezi până se formează o pastă. Adaugi uleiul, sarea, piperul şi oţetul şi amesteci bine. Laşi două ore la frigider, serveşti, cu crutoane sau cu felii de pâine prăjită.

sursa foto: Photocuisine

Mai multe