Tartă cu praz
28 ianuarie 2015
Rețete cu legume
Cine nu adoră tartele? Pot fi consumate atât calde cât şi reci, sunt ideale pentru aperitiv, dar şi ca fel principal, alături de o salată.
Ai nevoie de
1 bucată de aluat pentru patiserie
2 fire praz
200 g bacon
3 linguri vin alb
2 ouă
250 ml smântână
100 g brânză tare rasă
piper
Toacă baconul şi prazul şi pune-le împreună la călit într-o tigaie pentru 10 minute. Adaugă vinul şi mai ţine pe foc încă 10 minute. Amestecă într-un vas smântâna, brânza rasă, piperul şi ouăle bătute. Pune aluatul de patiserie într-o formă rotundă de tartă, aşază baconul şi prazul, iar deasupra toarnă mixul de smântână. Dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Sursa foto http://www.frenchgirlcuisine.com