Tartă cu praz

28 ianuarie 2015   Rețete cu legume

Cine nu adoră tartele? Pot fi consumate atât calde cât şi reci, sunt ideale pentru aperitiv, dar şi ca fel principal, alături de o salată.

Ai nevoie de

1 bucată de aluat pentru patiserie

2 fire praz

200 g bacon

3 linguri vin alb

2 ouă

250 ml smântână

100 g brânză tare rasă

piper

Toacă baconul şi prazul şi pune-le împreună la călit într-o tigaie pentru 10 minute. Adaugă vinul şi mai ţine pe foc încă 10 minute. Amestecă într-un vas smântâna, brânza rasă, piperul şi ouăle bătute. Pune aluatul de patiserie într-o formă rotundă de tartă, aşază baconul şi prazul, iar deasupra toarnă mixul de smântână. Dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Sursa foto http://www.frenchgirlcuisine.com

http://www.frenchgirlcuisine.com

Mai multe