Tartă cu roşii şi brânză
O gustare uşoară, ideală pentru zilele caniculare de vară, tarta cu roşii şi brânză va deveni cu siguranţă una din reţetele tale preferate.
Ingrediente
400 g aluat de foietaj congelat
200 g smântână
250 g telemea
3 ouă
ceapă verde, după gust
2-3 roşii
unt
sare
piper
Mod de preparare
Laşi aluatul la decongelat, la temperatura camerei. Îl aşezi într-o tavă unsă în prealabil cu puţin unt. Înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Acoperi cu o hârtie de copt şi pui deasupra boabe de fasole, pentru a împiedica creşterea în mod excesiv. Dai la cuptorul încălzit la 175 °C, 10-12 minute.
Scoţi din cuptor şi îndepărtezi hârtia de copt. Presari uniform brânza mărunţită şi ceapă verde tocată, în tavă. Baţi ouăle cu un praf de sare şi smântâna, apoi torni peste brânză. Tai roşiile rondele subţiri şi le aşezi deasupra. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor pentru încă 15-20 de minute, până când tarta se rumeneşte. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa https://www.theendlessmeal.com