Tartă cu roşii şi spanac
Uşoară, ideală atunci când vrei o masă nu prea încărcată, tarta cu roşii şi spanac este foarte gustoasă şi uşor de preparat.
Ingrediente
1 aluat foitaj 2 roşii, feliate ulei busuioc, după gust 350 g spanac 150 g brânză, bucăţele 5 ouă 120 g smântână 120 ml lapte sare piper
Mod de preparare – Tartă cu roşii şi spanac
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Aranjezi roşiile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le stropeşti cu puţin ulei, presari busuioc, sare şi piper, după gust. Dai la cuptor 10-15 minute.
Căleşti spanacul, până se înmoaie. Aranjezi aluatul într-o tavă rotundă, îndoind marginile. Adaugi spanacul, brânza şi roşiile. Baţi ouăle cu laptele, smântâna, sare şi piper, după gust. Torni amestecul în tavă. Dai la cuptor 30-35 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa https://thekittchen.com