Tarte cu salată de legume

11 ianuarie 2018   Rețete cu legume

Un aperitiv perfect pentru un meniu ovo-lacto-vegetarian.

Ingrediente (6 tarte)

Pentru tarte 100 g unt 200 g făină 1 ou 6 linguri apă 1 praf de sare

2 morcovi

200 g ciuperci

3 linguri maioneză

1 cutie porumb

1 castravete murat

1 praf de sare

Mod de preparare

Frămânţi untul cu făina, iar când devine sfărâmicios adaugi oul cu apa şi un praf de sare. Când aluatul este omogen, îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 1-2 ore. Întinzi o foaie, îl decupezi şi-l pui în formele de tartă. Înţepi din loc în loc aluatul cu vârful unei furculiţe şi dai tartele la cuptor până se rumenesc. După ce s-au răcit, le scoţi din forme.

Fierbi, separat, morcovii şi ciupercile în apă cu sare, după ce s-au răcit le toci. Amesteci morcovii şi ciupercile cu maioneza, porumbul scurs şi castravetele murat tocat şi stors. Umpli tartele cu salata de legume şi le dai la rece până le serveşti. Decorezi după gust.

Mai multe