Țelină pane cu sos de iaurt
Țelina este bogată în magneziu, de aceea este de ajutor în ameliorarea stărilor de anxietate şi în momentele de stres.
Ingrediente
2 țeline de mărime medie
2 ouă făină
pesmet sau pesmet panko
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Pentru sos
1 iaurt grecesc
2 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Speli și cureți țelina, apoi o mai clătești sub jet de apă și o tai felii de aproximativ un centimetru. Coci feliile în cuptorul încins până când se înmoaie ușor. Le scoți și le lași la răcit.
Pentru sos, zdrobești usturoiul, îl amesteci cu uleiul, cu zeama de lămâie, cu sare și cu piper, după gust, apoi încorporezi iaurtul. Amesteci bine și dai la rece.
Între timp, bați ouăle cu sare și cu piper, după gust.
Pui în două farfurii făină și pesmet. Treci feliile de țelină prin făină, ouă, pesmet și le rumenești în baie de ulei. Le scoți pe șervețele de bucătărie ca să îndepărtezi excesul de ulei. Continui astfel până termini feliile de țelină.
Servești țelina pane cu sosul de iaurt.