Terină cu roşii şi mozzarella

15 iulie 2016   Rețete cu legume

Aperitiv delicios şi simplu de preparat pentru o seară specială.

Ingrediente

1 kg roşii coapte 1 ceapă 2 căţei de usturoi ½ ardei roşu 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriţă oţet 6 foi gelatină (6 x 2 g) 20 ml supă de legume 1 vârf de cuţit oregano felii de pâine toast o mână frunze de busuioc sare piper

Pentru decor

bile de mozzarella

sos pesto

măsline fără sâmburi

Pentru sosul pesto

20 frunze mari de busuioc

3 căţei de usturoi

3 g seminţe de pin

50 ml ulei de măsline

sare

Mod de preparare

Speli roşiile şi le opăreşti. Le descojeşti şi le tai în două. Le cureţi de cotoare şi de seminţe şi le dai la blender. Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeiul roşu. Le tai julien şi le pui în sucul de roşii. Adaugi uleiul de măsline, oţetul, sarea şi piperul după gust. Amesteci bine. Introduci conţinutul la frigider cel puţin o oră.

Îmbraci cu folie de plastic o tavă dreptunghiulară cu pereţi înalţi. Înmoi gelatina într-un vas cu apă rece 10 minute. Apoi o topeşti în 20 ml de supă de legume, la foc mic. Dai deoparte şi adaugi amestecul peste compoziţia de la frigider. Pui busuiocul tăiat mărunt şi amesteci. Torni în tavă şi dai la frigider cel puţin 4 ore.

Tai coaja feliilor de pâine. Scoţi tava de la rece. Tai bucăţi pătrate (de mărimea feliilor de pâine) din amestecul de roşii închegat şi pui pe miezul de pâine. Tai feliile în două, pe lungime, şi le aşezi pe un platou. Acoperi cu folie de plastic şi mai dai la rece încă 2 ore.

Pentru sosul pesto, pui frunzele de busuioc, spălate şi uscate, şi le pisezi până devin o pastă. Adaugi seminţele de pin şi amesteci continuu, torni uleiul şi continui să baţi, apoi presari sare după gust. Dacă-ţi mai rămâne sos pesto, îl poţi păstra în frigider într-un borcan închis ermetic. La final, decorezi fiecare terină cu trei jumătăţi de mozzarella peste care torni câteva picături de sos pesto. Pui pe farfurie câteva măsline şi serveşti terinele imediat.

Mai multe