Terină cu urdă şi spanac
Cu sau fără carne, proaspăt sau congelat, însoţit de tot felul de brânzeturi, sub formă de salată, ruladă, terină ori plăcintă, spanacul este preferatul multor gospodine în bucătărie. Iată propunerea noastră:
Dificultate mică Preparare 90' Pentru 8 porţii Ingrediente
500 g spanac
1 ceapă
3 căţei de usturoi (sau 1 mănunchi de leurdă verde)
2 linguri ulei de măsline
200 ml lapte dulce
300 g urdă
300 g telemea de vacă
3 ouă
sare
piper
roşii cherry pentru decor
Mod de preparare
Tai mărunt ceapa şi usturoiul (sau leurda), le căleşti în ulei încins două minute, apoi adaugi spanacul spălat, scurs, tăiat fâşii şi continui călirea încă cinci minute. Adaugi jumătate din
cantitatea de lapte şi le laşi să fiarbă circa 10 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, după care iei vasul de pe foc.
Baţi ouăle cu restul de lapte, adaugi urda fărâmiţată şi amesteci cu compoziţia de spanac. Torni jumătate din compoziţie într-o formă de cozonac tapetată cu folie de copt, adaugi apoi un strat de telemea de vacă rasă şi acoperi cu restul de spanac. Aşezi forma într-un vas cu apă care să acopere forma jumătate.
O introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute. Scoţi terina din cuptor, o laşi să se răcorească şi o răstorni cu atenţie pe un platou. O decorezi cu felii de roşii şi o serveşti tăiată felii groase, după ce se răceşte complet.
sursa foto: Photoland