Tocană de legume
31 iulie 2015
Rețete cu legume
E vineri. Unii dintre voi poate ţin post. Aşa că avem şi pentru aceştia o reţetă de tocană de legume.
Ingrediente
2 vinete potrivite 1 ceapă mare 1 dovlecel 4-5 roşii sare piper ulei 4 căţei usturoi câteva frunzuliţe busuioc
Mod de preparare
Se spală vinetele, se taie rondele, se sărează şi se pune o greutate peste ele. Se lasă 20 minute să se scurgă. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte. Se adaugă vinetele tăiate cubuleţe, dovlecelul, sare şi piper, usturoiul tăiat mărunt şi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se taie cubuleţe şi se adaugă în mâncare. Când este gata, se decorează cu frunzuliţe de busuioc.