Tocăniţă de conopidă cu fasole boabe
Chiar dacă această legumă nu are prea mulţi fani, cu siguranţă în această mâncare s-ar putea să vă atragă pentru totdeauna.
Ingrediente
1 conopidă potrivită 2 morcovi mari 200 g fasole boabe albă fiartă separat (sau din conservă) 100 g năut din conservă 1 ceapă mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie bulb de ţelină 2 linguri ulei de măsline 250 ml supă de legume 2-3 linguri zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare
Tai ceapa mărunt; morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina le tai cubuleţe şi le căleşti cu cele două linguri de ulei şi jumătate din supa de legume. Separat, desfaci conopida bucheţele, le opăreşti 3-4 minute în apă cu sare, le strecori şi le adaugi peste legume, continuând călirea încă 3-4 minute. Adaugi fasolea fiartă (sau din conservă), năutul, sare şi piper, după gust, restul de supă şi laşi să fiarbă 10 minute, la foc mic. La sfârşit, adaugi zeamă de lămâie, după gust, opreşti focul şi pui pătrunjelul verde tocat. Serveşti mâncarea caldă.