Tort de clătite cu brânză şi legume
Acest turnuleţ din clătite e foarte potrivit pentru masa de seară. Voi ce credeţi?
Ingrediente (4 porţii) Pentru aluat 150 ml lapte 100 ml apă minerală 2 ouă făină cât cuprinde
Pentru umplutură
250 g brânză telemea
3 linguri lapte bătut
3 linguri smântână
1 ardei roşu
100 g boabe porumb
2-3 fire ceapă verde
100 g jumătăţi de măsline verzi
busuioc proaspăt
Mod de preparare
Combini ingredientele pentru aluat şi amesteci până când obţii unul curgător. Coci clătitele, pe o parte şi pe cealaltă, şi le laşi deoparte. Tai ardeiul şi ceapa verde.
Faci o cremă din brânza telemea zdrobită cu furculiţa, pe care o amesteci cu laptele bătut şi cu smântâna. Încorporezi ardeiul, boabele de porumb, ceapa verde, măslinele şi busuiocul. Păstrezi câteva legume, o bucăţică de brânză şi frunze de busuioc pentru ornat.
Aşezi o clătită, apoi un strat de cremă de brânză cu legume, din nou o clătită şi tot aşa până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie o clătită.
Serveşti tortul ornat cu legumele păstrate şi cu brânză rasă.