Tortilla cu spanac
Un preparat tradiţional spaniol, dar pe care-l poţi pregăti oricând acasă, tortilla cu spanac.
De ce ai nevoie pentru tortilla cu spanac
200 ml ulei de măsline
1 ceapă
1 kg cartofi albi
sare
8 ouă
1 legătură pătrunjel
500 g spanac
Cum se prepară tortilla cu spanac
Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti ceapa tăiată solzişori până devine uşor sticloasă. Cureţi cartofii şi-i tai felii nu foarte subţiri. Îi sărezi şi-i pui în tigaie, peste ceapă. Ideal ar fi ca uleiul să acopere cartofii. Pui un capac şi-i laşi la prăjit 15 minute. Sunt gata când furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Îi scoţi cu o spatulă. Baţi ouăle şi le amesteci cu pătrunjelul şi spanacul tocat. Pui trei linguri de ulei într-o tigaie, aşezi un strat de cartofi, ouăle şi spanacul şi un nou strat de cartofi. Dai tigaia la cuptor 15 minute, la foc mic.
Sursa foto http://www.traveling-fork.com