Tortilla cu spanac

27 iunie 2016   Rețete cu legume

Un preparat tradiţional spaniol, dar pe care-l poţi pregăti oricând acasă, tortilla cu spanac.

De ce ai nevoie pentru tortilla cu spanac

200 ml ulei de măsline

1 ceapă

1 kg cartofi albi

sare

8 ouă

1 legătură pătrunjel

500 g spanac

Cum se prepară tortilla cu spanac

Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti ceapa tăiată solzişori până devine uşor sticloasă. Cureţi cartofii şi-i tai felii nu foarte subţiri. Îi sărezi şi-i pui în tigaie, peste ceapă. Ideal ar fi ca uleiul să acopere cartofii. Pui un capac şi-i laşi la prăjit 15 minute. Sunt gata când furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Îi scoţi cu o spatulă. Baţi ouăle şi le amesteci cu pătrunjelul şi spanacul tocat. Pui trei linguri de ulei într-o tigaie, aşezi un strat de cartofi, ouăle şi spanacul şi un nou strat de cartofi. Dai tigaia la cuptor 15 minute, la foc mic.

Sursa foto http://www.traveling-fork.com

http://www.traveling-fork.com

Mai multe