Tortilla cu spanac

25 mai 2015   Rețete cu legume

O gustare mediteraneană, care poate fi consumată la micul dejun alături de ou fiert şi brânză proaspătă. Vrei să încerci tortilla cu spanac?

De ce ai nevoie pentru tortilla cu spanac

Pentru umplutură

400 g spanac

1 căţel de usturoi

1 ceapă, tocată

pătrunjel

1 lingură ulei de măsline

sare, după gust

Pentru sos

½ cană apă

zeama de la ½ de lămâie

½ cană nuci

piper

sare

praf de usturoi

4 tortilla

Cum se prepară tortilla cu spanac

Căleşte ceapa tocată în ulei până devine uţor sticloasă. Adaugă usturoiul pisat, spanacul tocat şi sare după gust. Lasă până ce spanacul nu mai are apă. Stinge focul şi adaugă pătrunjel tocat.

Pune nucile în apă peste noapte, iar dimineaţa scurge-le. Pune toate ingredientele pentru sos într-un blender până se omogenizează.

Unge fiecare tortilla cu sos şi pune umplutura. Rulează şi pune tortilla la cuptor într-o tavă pentru 10 minute.

Sursa foto http://www.dreamyleaf.com

http://www.dreamyleaf.com

Mai multe