Vinete crocante
Le poţi prepara pane, sub formă de salată sau ale poţi coace la cuptor, într-o crustă crocantă. Iată cum!
De ce ai nevoie pentru vinete crocante
2 vinete
100 g pesmet
150 g făină
1 lingură amidon
1 linguriţă pudră de usturoi
sare
piper
1 praf pudră de ardei iute
condimente după gust
200 ml apă minerală
Cum se prepară vinetele crocante
Tai vinetele felii nu foarte subţiri şi le sărezi pe ambele părţi. După 30 de minute le ştergi cu prosoape de hârtie şi le dai prin pesmet, inclusiv pe margini. Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Amesteci făina cu amidonul, usturoiul, pudra de ardei iute, sare, piper şi condimente după gust. Torni apa minerală şi amesteci până când obţii un aluat ca de clătite. Înmoi fiecare felie de vânătă în acest aluat, o dai din nou prin pesmet şi o aşezi în tavă. Dai tava aproximativ 25 de minute la cuptor, având grijă să întorci vinetele la jumătatea timpului.
Sursa foto http://vegetariangastronomy.com