Vinete în sos picant

2 octombrie 2024   Rețete cu legume

Vinete în sos picant este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru cei care iubesc aromele picante și legumele.

Ingrediente

2 kg vinete

1,5 kg roșii bine coapte

2 ardei capia

2 ardei iuți

200 ml ulei

5 căței de usturoi

2 linguri zahăr

2 linguri oțet (9%)

1 lingură sare

1 lingură boia de ardei dulce

1 linguriță boia de ardei iute

1 linguriță piper negru măcinat

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai felii groase de 1 cm, le sărezi și le lași să se scurgă 30 de minute pentru a elimina gustul amar. Le clătești și le ștergi bine. Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești feliile de vinete pe ambele părți, până se rumenesc. Le scoți pe un șervețel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Cureți roșiile de coajă și le tai mărunt. Într-o cratiță, călești usturoiul în puțin ulei până devine translucid, adaugi ardeii și continui să călești, apoi adaugi roșiile, zahărul, sarea, piperul, boiaua dulce și iute. Fierbi sosul la foc mediu 20-30 de minute, amestecând din când în când, până se îngroașă. Adaugi feliile de vinete prăjite în sosul de roșii picant și mai fierbi totul la foc mic încă 10-15 minute. Torni oțetul la final, amestecând bine.

Pui amestecul fierbinte în borcane sterilizate, asigurându-te că vinetele sunt bine acoperite cu sos și fierbi borcanele umplute și acoperite cu capace într-o oală mare cu apă 30 de minute.

Mai multe