Vinete în stil indian

29 iulie 2014   Rețete cu legume

E sezonul vinetelor. Profită de ele şi pregăteşte această reţetă împrumutată din bucătăria indiană.

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 porţii

Ingrediente

2 vinete potrivite

3 căţei usturoi

½ linguriţă seminţe chimen

1 foaie de dafin

½ ardei iute

1 ceapă

1 roşie

½ linguriţă pudră de ghimbir

1 linguriţă curry

150 ml iaurt light

200 ml supă strecurată de legume

3 linguri ulei de măsline

2-3 fire de pătrunjel verde

sare

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai cuburi, le pudrezi cu puţină sare şi le aşezi la scurs între două planşete înclinate. Prăjeşti vinetele într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, apoi le scoţi deoparte.

În aceeaşi tigaie adaugi uleiul de măsline, seminţele de chimen, ardeiul iute tăiat rondele subţiri, foaia de dafin şi usturoiul zdrobit. Le prăjeşti rapid, amestecând permanent pentru a nu se arde.

Adaugi ceapa tocată mărunt şi continui călirea până se înmoaie, apoi adaugi roşia curăţată de pieliţă tăiată cubuleţe, pudra de ghimbir şi curry. Amesteci bine şi le căleşti până se evaporă

zeama de roşie.

Adaugi vinetele prăjite, iaurtul, supa strecurată, potriveşti gustul de sare şi laşi totul să fiarbă, la foc mic, până scade sosul. Serveşti mâncarea caldă decorată cu frunze de pătrunjel

verde. Alături se poate servi orez fiert.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe