Vinete la cuptor cu mozzarella și roșii
Vinetele la cuptor cu mozzarella și roșii sunt o rețetă simplă și delicioasă, perfectă ca aperitiv sau fel principal.
Ingrediente
2 vinete
6 felii mozzarella
6 felii roșii
ulei
sare
piper
busuioc
Mod de preparare
Speli vinetele sub jet de apă și le tai pe lungime, sub formă de evantai, în patru secțiuni. Ai grijă să nu se desprindă feliile de cotor.
Întinzi hârtie de copt într-o tavă, așezi vinetele, le stropești cu ulei, le dai cu sare și cu piper, după gust și le coci aproximativ 30 de minute la cuptorul încins. Le întorci la jumătatea timpului ca să se pătrundă bine.
Scoți tava, așezi pe o felie de vinete câte o felie de brânză, pe următoarea o felie de roșie, presari sare și piper, procedezi astfel până termini ingredientele, apoi le mai coci încă 10 minute.
Le servești calde, cu busuioc proaspăt.