Vinete şi dovlecei la grătar cu năut şi brânză
Dacă te-ai săturat de mesele grele care conţin, în mare parte, carne şi grăsimi, atunci tocmai ai găsit reţeta potrivită pentru un prânz delicios.
Ingrediente
1 vânătă 2 dovlecei mari ½ lingură de ulei de masline ½ linguriţă de sare ½ linguriţă de piper negru, proaspăt măcinat 1 conservă de 420 g năut fiert, scurs şi clătit ¼ cană de brânză feta mărunţită 5 frunze mari de mentă, tăiate in felii subţiri sucul de la o lămâie
Mod de preparare
Preâncălzeşte grătarul la foc mediu.
Taie vinetele în feli de 1 cm grosime şi dovleceii în jumătate. Fiecare jumătate o tai în felii.
Aşază feliile de vinete şi dovlecei pe o foaie de copt. Unge fiecare felie cu ulei de măsline şi condimentează-le cu sare şi piper pe ambele părţi. Aşează feliile pe grătar, până când acestea devin fragede, nu arse. Pentru vinete este recomandat 4-5 minute, pe ambele părti, iar pentru dovlecei, 3-4 minute.
Taie vinetele şi dovleceii gatiţi în bucăţele mici, apoi aşează-le într-un bol.Adaugă năutul, brânza şi menta proaspătă peste vinete şi dovlecei, apoi toarnă sucul de lămâie peste conţinut. Amestecă atent.
Preparatul se serveşte cald sau la temperatura camerei.
sursa: cookincanuck.com