Cele mai bune 6 alimente pentru diabetici
Controlul glicemiei reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale bolnavilor de diabet. Este extrem de important ca regimul să fie păstrat cu stricteţe, astfel încât diabeticul să primească zilnic sursa de energie şi vitamine.
Vă prezentăm 6 alimente bune pentru diabet ce nu ar trebui să lipsească din meniul de zi cu zi.
Somon
Acest aliment bun pentru diabet se află pe primul loc în topul recomandărilor oferite de nutriţionişti în ceea ce priveşte consumul de peşte. Bogat în acizi graşi Omega-3, reduce riscul bolilor de inimă, inflamările şi asigură o mai bună rezistenţă a insulinei.
Recomandare: consumaţi somon de cel puţin două ori pe săptămână.Îl puteţi pregăti ca atare sau adăuga în salate şi omlete.
Nuci
O singură nucă conţine aproape 2 grame de fibre. Atenţie însă dacă ţineţi dietă: aceeaşi nucă „vine la pachet” cu 185 de calorii.
Recomandare: pot fi consumate ca atare sau în salate.
Linte
Bogată în minerale şi vitamine, ideală pentru persoanele vegetariene
: Puteţi întrebuinţa lintea în supe şi paste precum şi în garnituri pentru diverse feluri de mâncare.
Ton
Un alt peşte hrănitor, tonul conţine numai puţin decât 1300 de mg de acizi graşi Omega-3 şi o cantitate mare de vitamina D. Nu se recomandă consumarea în doze mari, datorită cantităţii de mercur prezente în acest aliment, putând apărea probleme neurologice.
Ideal pentru salate si sandvişuri.
Lactate
Conţin cea mai mare sursă de calciu şi vitamina D. Un studiu arată că riscul apariţiei diabetului scade cu până la 33%, datorită consumului de lactate.
Beţi un pahar de lapte zilnic-vă va asigura aportul de energie şi vitamine necesar întregii zile. De asemenea, iaurturile pot constitui o gustare rapidă şi sănătoasă.
Orz
Bogat în fibre solubile, numite beta-glucan, orzul poate scădea colesterolul cu pana la 8%.De asemenea, echilibrează nivelul zahărului în sânge, ceea ce-l introduce pe lista alimentelor bune pentru diabet.
Ideal pentru supe şi pilafuri.