Chec bicolor. Reţetă pentru diabetici

6 ianuarie 2015   Rețete de regim

Dacă diabetul îţi face probleme sau pur şi simplu vrei să mai tai din cantitatea de zahăr zilnică, pregăteşte acest chec bicolor. Nu vei regreta!

Ingrediente

Pentru aluat 4 ouă 350 g făină 50 g îndulcitor 150 ml ulei 100 ml lapte 1 praf de copt 2 linguri cacao 2 linguri esenţă de vanilie

100 g ciocolată neagră

2 linguri unt

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu îndulcitorul până îşi dublează volumul. Adaugi laptele, uleiul, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie. În restul de aluat pui cacaua şi amesteci.

Torni această compoziţie peste cea din tavă şi le amesteci cu o lingură. Dai tava la cuptor, încins în prealabil, până trece testul scobitorii. Scoţi checul din tavă şi-l îmbraci în glazura făcută din ciocolata topită amestecată cu unt.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe