Cheesecake cu cremă de căpșuni

29 aprilie 2025   Rețete de regim

Cheesecake-ul cu cremă de căpșuni este un desert rafinat și cremos, fiecare mușcătură este o explozie de prospețime și savoare.

Ingrediente

Pentru blat

100 g curmale fără sâmburi

50 g migdale

Pentru cremă

300 g cremă de brânză

150 g căpșuni proaspete

2 linguri cacao

50 g fulgi de ovăz

2 linguri ulei de cocos

200 g iaurt grecesc

2 linguri miere sau îndulcitor natural

1 linguriță extract de vanilie

10 g gelatină + 50 ml apă

căpșuni proaspete, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi curmalele, ovăzul, migdalele, cacaua și uleiul de cocos, până obții un aluat lipicios. Așezi compoziția într-o formă de tort și o dai la frigider 20 de minute.

Hidratezi gelatina în apă 5 minute, apoi o topești la bain-marie.

Mixezi căpșunile până obții un piure fin. Amesteci crema de brânză, iaurtul, mierea, vanilia și piureul de căpșuni, apoi adaugi gelatina topită.

Torni crema peste blat și nivelezi. Dai cheesecake-ul la frigider 3 ore. Decorezi cu felii de căpșuni înainte de servire.

Mai multe