Chiftele de dovlecei cu pătrunjel (gravide)

9 iunie 2016   Rețete de regim

Dovleceii sunt bogaţi în antioxidanţi, precum caroteni şi luteină. Aceşti compuşi ajută la îndepărtarea radicalilor liberi şi protejează corpul. În plus, dovleceii conţin cantităţi moderate de acid folic sau vitamina B9 la 100 de grame.

Acidul folic este important în diviziunea celulară şi în sinteza ADN-ului, iar atunci când este administrat în mod adecvat în timpul primelor săptămâni de sarcină, el poate ajuta la prevenirea unor defecte ale fătului.

De asemenea, dovleceii conţin foarte puţine calorii şi au un conţinut mare de apă, ceea ce înseamnă că sunt foarte recomandaţi în diete. În plus, furnizează cantităţi mari de vitamina C, care stimulează sistemul imunitar al gravidei, şi un nivel semnificativ de potasiu, care este esenţial în controlul tensiunii arteriale la femeia gravidă.

Fibrele solubile din coaja de dovlecel încetinesc digestia şi astfel stabilizează nivelul zahărului din sânge, dar şi nivelul insulinei. Fibrele solubile ajută, de asemenea, la prevenirea constipaţiei la gravide şi ameliorează sindromul de colon iritabil. Încearcă şi tu aceste chiftele de dovlecei şi bucură-te de beneficiile acestei legume.

Chiftele de dovlecei cu pătrunjel - Ingrediente

1 dovlecel mediu 1 ou 1 lingură şi ½ de făină 2 căţei de usturoi pătrunjel, după gust

Chiftele de dovlecei cu pătrunjel - Mod de preparare

Amesteci oul cu pătrunjelul şi usturoiul, apoi omogenizezi şi dai deoparte. Dai dovlecelul prin răzătoarea cea mare şi îl încorporezi cu amestecul de mai sus, apoi adaugi făina. Formezi chifteluţe plate, de mărimea dorită. Prăjeşti amestecul rezultat în ulei încins şi serveşti aceste chiftele de dovlecei calde sau la temperatura camerei.

Sursa: recipebk.wordpress.com

Mai multe