Ciuperci umplute (colesterol)
O mână de ciuperci umplute astfel pot fi pregătite pentru cei care au probleme cu colesterolul. Ai nevoie de 28 de ciuperci şi de 35 de minute.
Ingrediente
1/2 cană firimituri de pâine uscată sau pesmet 1/2 cană parmezan sau brânză pecorino 2 căţei de usturoi, pisaţi 2 linguri pătrunjel tocat 1 lingură frunze mentă tocate sare piper 1/3 cană ulei de măsline 28 ciuperci champignon, mai măricele
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Amesteci pesmetul sau firimiturile, brânza răzuită, usturoiul, pătrunjelul, menta, sare şi piper şi 2 linguri de ulei într-un bol. Ungi o foaie de copt cu puţin ulei. Pui cu lingurişa din umplutură în fiecare pălărie de ciupercă şi le umpli. Laşi la cuptor până se înmoaie, iar umplutura se rumeneşte deasupra. Cam 25 de minute. Serveşti calde.