Ciuperci umplute cu roşii şi măsline (hipertensiune)

8 iulie 2016   Rețete de regim

Deşi nu există vreun ingredient „magic” pentru a preveni hipertensiunea arterială, dacă vei adopta o dietă inteligentă şi vei face mişcare cu regularitate, cu siguranţă, pe termen lung, îţi vei menţine inima la un nivel sănătos.

Aşa că astăzi îţi prezentăm o reţetă ideală pentru a ţine sub control hipertensiunea, iar dacă te confrunţi şi tu cu această afecţiune, trebuie să încerci aceste ciuperci umplute cu roşii şi măsline. Reţeta are un conţinut scăzut de sare (sodiu), iar inima ta îţi va mulţumi pentru alegerile sănătoase pe care le faci în această privinţă.

Ciuperci umplute cu roşii şi măsline – Ingrediente (4 porţii)

150 g roşii potrivite (pot fi tomate prunişoare) 120 g brânză mozzarela parţial degresată, dată prin răzătoare 60 g măsline 1 linguriţă usturoi tocat 2 linguriţe ulei de măsline ½ linguriţă rozmarin tocat, proaspăt sau uscat piper negru proaspăt măcinat, după gust 4 ciuperci cu pălăria mare 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguriţe sos de soia, cu conţinut redus de sodiu

Ciuperci umplute cu roşii şi măsline – Mod de preparare

Tai roşiile în bucăţi mici şi le combini cu brânza rasă, măslinele, usturoiul, 1 linguriţă de ulei de măsline, rozmarinul şi piperul într-un bol mic. Între timp, încingi grătarul pentru aragaz (sau grătarul pe lemne) la foc mediu.

Scoţi picioruşele ciupercilor şi îndepărtezi cu o lingură partea neagră de sub pălărie, pe care o arunci. Amesteci 1 linguriţă de ulei de măsline, zeama de lămâie şi sosul de soia într-un bol mic. Cu o pensulă, pui acest amestec pe ambele părţi ale ciupercilor, atât pe interior, cât şi la exterior.

Ungi grătarul bine. Pui ciupercile pe suprafaţa încinsă, cu scobitura în jos, şi le frigi până se mai înmoaie, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Le iei de pe grătar şi le umpli cu amestecul de roşii, apoi le aşezi din nou pe suprafaţa încinsă. Le frigi până se topeşte brânza, aproape 3 minute sau mai mult, dacă este nevoie.

Sursa: eatingwell.com. Foto: cdkitchen.com.

Salată de sfeclă şi morcovi (hipertensiune)

Salată de sfeclă şi morcovi (hipertensiune)

Salată de ţelină cu sos de tarhon (hipertensiune)

Salată de ţelină cu sos de tarhon (hipertensiune)

Salată caldă de legume (hipertensiune arterială)

Salată caldă de legume (hipertensiune arterială)

Mai multe