Clătite umplute cu brânză

17 aprilie 2018   Rețete de regim

Perfecte pentru micul dejun sau ca şi gustare între mese, clătitele umplute cu brânză sunt foarte uşor de preparat.

Ingrediente

Pentru clătite

3 ouă 250 ml lapte 100 g făină 2 linguri unt, topit ½ linguriţă sare unt sau ulei

Pentru umplutură

450 g brânză, mărunţită

2 ouă

50 g zahăr

2 linguriţe esenţă de vanilie

½ linguriţă sare

Mod de preparare – Clătite umplute cu brânză

Într-un bol, mixezi ouăle cu laptele, untul topit, făina şi sarea. Ungi o tigaie cu puţin unt sau ulei. Torni câteva linguri de aluat până acoperi toată suprafaţa tigăii. Rumeneşti clătitele pe ambele părţi până devin aurii. Le scoţi pe o hârtie de copt.

Mixezi brânza cu ouăle, zahărul, esenţa de vanilie şi sarea. Ungi fiecare clătită cu câte 2 linguri din acest amestec, apoi le rulelzi cu grijă. Le mai rumeneşti încă 1-2 minute pe fiecare parte în tigaie. Serveşti cât sunt calde.

Sursa http://12tomatoes.com

http://12tomatoes.com

Mai multe