Cod cu fasole verde şi sos pesto (fără gluten)

19 mai 2015   Rețete de regim

Pentru această reţetă ai nevoie de doar o singură tigaie în care vei gări şi peştele şi fasolea verde, dar şi pentru sos. Rezultatul este un peşte preparat perfect, legume al dente şi un sos savuros.

Ingrediente (4 porţii)

1 lingură ulei 500 g fasole verde 1 ceapă 600 g peşte cod tăiat în 4 porţii sare piper 1 1/2 cană supă pui 1/4 cană sos pesto felii de lămâie

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie la foc iute. daugi fasolea verde, ceapa tocată şi laşi pe foc, amestecând din când în când, până când se înmoaie ceapa, 1-2 minute. Presari sare şi piper peste peşte, pe ambele părţi. Întinsi fasolea verde în strat pe fundul tăgăii şi aşezi bucăţile de peşte pe deasupra. Acoperi cu capac şi laşi peştele să se pătrundă, 4-6 minute. Transferi peştele şi fasolea pe câte o farfurie şia coperi pentru a păstra cald. Pui supa de pui în tigaie la foc iute, fără capac, până când s-a redus la jumătate, cam 5 minute. Dai la o parte şi pui sosul pesto, şi torni peste peşte şi fasole. Serveşti cu felii de lămâie.

Per porţie: 264 calorii; 12 g grăsimi (3 g saturate, 7 g monosaturate); 61 mg colesterol; 15 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 5 g zaharuri; 26 g proteine; 4 g fibre; 371 mg sodiu; 747 mg potasiu.

Bonus nutriţional: Vitamina B12 (41% din necesrul zilnic), Vitamina C (29% din necesarul zilnic), Vitamina A (26% din necesarul zilnic), Potasiu (21% din necesarul zilnic), Calciu (18% din necesarul zilnic, Magneziu (17% din necesarul zilnic), folaţi (15% din necesarul zilnic)

Mai multe