Conopidă cu caşcaval, la cuptor

17 iulie 2017   Rețete de regim

Eşti în căutarea unor idei de gustări sau mâncăruri care să îţi satisfacă poftele de gravidă? Azi îţi recomandăm o reţetă simplă, cu conopidă.

Ingrediente

1 conopidă 2 linguri ulei ½ linguriţă sare grunjoasă ½ linguriţă piper măcinat 2 linguri unt nesărat 2 linguri făină 1 ½ cană lapte degresat ½ cană smântână pentru gătit 1 praf de sare 115 g cheddar sau alt tip de caşcaval ras

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Amesteci bucheţelele de conopidă cu uleiul, într-o tavă de copt. Le presari cu sare şi piper. Dai tava la cuptor 25-30 de minute, până când conopida se străpunge uşor cu furculiţa şi se rumeneşte frumos. O scoţi din cuptor.

Între timp, topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu. Încorporezi făina şi ţii pe foc 1 minut. Treptat, torni laptele în fir subţire. Fierbi la foc mediu 2-3 minute, amestecând des, până se îngroaşă sosul. Încorporezi smântâna şi fierbi 5 minute. Reduci flacăra la foc mic şi adaugi tot caşcavalul sau cheddarul (dar opreşti 2 linguri), pui sare şi piper măcinat. Omogenizezi până se topeşte caşcavalul, apoi ţii pe foc, amestecând des, până se îngroaşă sosul 8-10 minute.

Pui bucheţelele de conopidă într-o tavă sau vase ceramice rezistente. Torni sosul de caşcaval peste legume. Presari peste conopidă cele 2 linguri de cheddar ras. Dai la cuptor 20-25 de minute, până se topeşte caşcavalul. Serveşti mâncarea caldă.

Sursa + foto: www.thenest.com

www.thenest.com

Mai multe