Cotlete de miel cu legume la cuptor

13 martie 2017   Rețete de regim

Cine a spus că femeile gravide nu pot consuma carne de miel? Această reţetă a fost special concepută de specialişti şi se axează pe controlul porţiilor. Are ingrediente cu un indice glicemic scăzut şi surse de proteine slabe, precum carnea de miel. Toate acestea te vor ajuta să îţi menţii greutatea în limite normale pe tot parcursul sarcinii.

Cotlete de miel cu legume la cuptor – Ingrediente

600 g cartofi noi, spălaţi şi tăiaţi în jumătăţi 4 cepe roşii, tăiate în sferturi 5-6 morcovi, curăţaţi 2 linguri ulei sare piper negru măcinat 2 linguriţe de ulei, pentru prăjit 2 bucăţi de carne, a câte 6 cotlete de miel 150 g frunze de baby spanac

Cotlete de miel cu legume la cuptor – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Aşezi într-o tavă hârtie de copt. Pui cartofii, ceapa, morcovii şi uleiul într-un vas. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci ca să se combine aromele. Aşezi cartofii şi ceapa în tavă şi păstrezi morcovii. Dai tava la cuptor 25 de minute, până se rumenesc legumele, apoi le scoţi.

Între timp, încingi restul de ulei într-o tigaie de fontă, la foc mediu-mare. Condimentezi carnea de miel cu oase pe ambele părţi, cu sare şi piper, o pui în tigaie şi o prăjeşti 4-5 minute, întorcând-o ocazional, până se rumeneşte bine.

Iei tigaia de pe foc. Pui morcovii în jurul cotletelor de miel, şi dai la cuptor. Le ţii 15-20 de minute, până când carnea de miel este pătrunsă, iar morcovii sunt rumeniţi şi moi. Muţi cotletele de miel pe un platou, acoperi cu o folie de aluminiu şi le laşi deoparte 10 minute.

Prepari baby spanacul la aburi sau la microunde. Tai cotletele de miel, unul câte unul, şi le serveşti cu legumele preparate la cuptor (morcovii, ceapa şi cartofii) şi cu spanac.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Mai multe