Cremă de lămâie fără zahăr (diabet)
În loc de lămâie, poţi folosi în deserturi aşa-numita lime (lămâie verde). Este mult mai acră decât surata ei, dar foarte aromată. Poţi utiliza lime în îngheţate, sorbeturi, creme, tarte şi torturi. Obţii mai mult suc dintr-o lămâie dacă o ţii la temperatura camerei. Scoate-o din frigider cu ceva timp înainte de a o folosi, apoi rulează fructul cu mâna, presând pe suprafaţa mesei.
Ingrediente
700 g cremă de brânză de vaci 75 g îndulcitor zeama de la 2 lămâi coaja de la 1 lămâie 8 foi gelatină 300 ml frişcă
Mod de preparare
Combini brânza de vaci cu îndulcitorul, coaja şi zeama de lămâie. Baţi frişca şi o omogenizezi în compoziţie. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o torni în cremă, amestecând până se încorporează. Tapetezi o formă rotundă, torni crema, o nivelezi şi o dai la frigider peste noapte.