Desert cu banane şi cacao (pentru diabetici)
Această reţetă este foarte simplă, iar persoanele care suferă de diabet zaharat se pot bucura şi ele de acest desert minunat, care este gata în doar 10 minute.
Ingrediente (4 porţii)
4 linguriţe cacao pudră 4 linguriţe fulgi de nucă de cocos (fără zahăr) 2 banane mici, feliate pe diagonală
Mod de preparare
Presari pudra de cacao şi fulgii deshidrataţi de cocos pe farfurii separate. Tai bananele şi dai fiecare feliuţă prin cacao, îndepărtezi excesul şi apoi o dai prin fulgi de cocos.
Acest desert are puţine calorii şi este ideal pentru persoanele care nu vor să consume zahăr.
PONT
Pentru un plus de gust, la prepararea acestui desert este recomandat să foloseşti fulgi de cocos prăjiţi.
Cum rumeneşti fulgii de cocos
Îi pui într-o cratiţă cu fund gros, la foc mediu-mic, şi îi prăjeşti. Amesteci continuu până când se rumenesc şi îi iei imediat de pe foc. Reţine: se pot arde foarte repede, aşa că nu îţi lua privirea de pe cratiţă în timp ce îi prăjeşti.
Sursa: eatingwell.com.