Dovlecei şi cuşcuş cu curry (bogat în fibre)
Preparând toate ingredientele într-o tigaie, această reţetă merge perfect lângă o friptură pe grătar. Pentru un pic de dulceaţă, poţi „arunca“ şi câteva stafide.
Ingrediente
2 linguri ulei 2 dovlecei, tocaţi 1/4 cană ceapă tocată 1 cană apă 1 lingură zeamă lămâie 1 linguriţă praf de curry 1/2 linguriţă chimion sare piper 2/3 cană cuşcuş din grâu integral 1 cană morcov răzuit 1/4 cană migdale rumenite şi pisate
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o tigaie, la flacără medie. Adaugă dovleceii şi ceapa, amestecând din când în când, până când se mai înmoaie, cam 3 minute. Transferă într-un bol mai mare. Adaugă apa, zeama de lămâie, curry, chimionul, sare şi piper în tigaie şi lasă să fiarbă. Pune şi cuşcuşul. Dă deoparte de pe foc, acoperă cu un capac şi lasă 5 minute. Poţi afâna cu o furculiţă. Adaugă cuşcuşul şi morcovii în bol cu dovleceii şi amestecă bine. Serveşte cu migdale pe deasupra.