Dovlecei umpluţi cu cârnaţi de curcan şi quinoa (probleme cardiace)

25 august 2016   Rețete de regim

În această reţetă de dovlecei umpluţi, cârnaţii de curcan şi roşiile sunt amestecate cu quinoa înainte de a-i umple. Poţi pune fără probleme ce verdeţuri vrei. Este o reţetă recomandată celor cu probleme cardiace.

Ingrediente

1 lingură ulei măsline 3 cârnaţi de curcan, cu pieliţa dată la o parte 1 ceapă mică, tocată 1/2 cană quinoa 1 cană apă 1 cană roşii cherry tăiate în jumătăţi sau sferturi 4 dovlecei medii 1 linguriţă maghiran piper sare 1/3 cană parmezan răzuit

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie. Adaugi carnea de la cârnaţi şi ceapa, cam 5 minute. Adaugi quinoa şi apa şi laşi să fiarbă. Dai focul mai încet şi laşi să fiarbă cu capacul pus. Amesteci din când în când până când quinoa a absorbit toată apa, 15-20 de minute. Dă la o parte de pe foc şi amatescă împerună cu roşiile şi maghiranul.

Între timp, taie dovleceii în jumătate pe lungime. taie capetele pentru a sta plat. Elimină pulpa şi presară sare şi piper. Eventual îi laşi 3-4 minute să se înmoaie în cutporul cu microunde.

Pune dovleceii pe raftul din cuptor pus la nivelul 3 după ce i-ai umplut cu amestecul de quinoa şi presară parmezan deasupra. Laşi la cuptor 2 minute, până când se înmoaie brânza. dacă nu ai lăsat dovleceii în cuptorul cu microunde va trebui să-i laşi mai mult în cutpro, motiv pentru care brânza trebuie pusă deasupra cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor.

Per porţie; 293 calorii; 13 g grăsimi (3 g saturate, 6 g monosaturate); 58 mg colesterol; 23 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 7 g zaharuri; 22 g proteine; 4 g fibre; 626 mg sodiu; 911 mg potasiu.

Bonus: Vitamin C (68% din doza zilnică recomandată), Potasiu (26% din doza zilnică recomandată), Magnesiu & Zinc (25% din doza zilnică recomandată), Folaţi (24% din doza zilnică recomandată), Vitamina B12, Vitamin A & Fiere, Calciu.

Mai multe