Dovlecei umpluţi cu cârnaţi de curcan şi quinoa (probleme cardiace)
În această reţetă de dovlecei umpluţi, cârnaţii de curcan şi roşiile sunt amestecate cu quinoa înainte de a-i umple. Poţi pune fără probleme ce verdeţuri vrei. Este o reţetă recomandată celor cu probleme cardiace.
Ingrediente
1 lingură ulei măsline 3 cârnaţi de curcan, cu pieliţa dată la o parte 1 ceapă mică, tocată 1/2 cană quinoa 1 cană apă 1 cană roşii cherry tăiate în jumătăţi sau sferturi 4 dovlecei medii 1 linguriţă maghiran piper sare 1/3 cană parmezan răzuit
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie. Adaugi carnea de la cârnaţi şi ceapa, cam 5 minute. Adaugi quinoa şi apa şi laşi să fiarbă. Dai focul mai încet şi laşi să fiarbă cu capacul pus. Amesteci din când în când până când quinoa a absorbit toată apa, 15-20 de minute. Dă la o parte de pe foc şi amatescă împerună cu roşiile şi maghiranul.
Între timp, taie dovleceii în jumătate pe lungime. taie capetele pentru a sta plat. Elimină pulpa şi presară sare şi piper. Eventual îi laşi 3-4 minute să se înmoaie în cutporul cu microunde.
Pune dovleceii pe raftul din cuptor pus la nivelul 3 după ce i-ai umplut cu amestecul de quinoa şi presară parmezan deasupra. Laşi la cuptor 2 minute, până când se înmoaie brânza. dacă nu ai lăsat dovleceii în cuptorul cu microunde va trebui să-i laşi mai mult în cutpro, motiv pentru care brânza trebuie pusă deasupra cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor.
Per porţie; 293 calorii; 13 g grăsimi (3 g saturate, 6 g monosaturate); 58 mg colesterol; 23 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 7 g zaharuri; 22 g proteine; 4 g fibre; 626 mg sodiu; 911 mg potasiu.
Bonus: Vitamin C (68% din doza zilnică recomandată), Potasiu (26% din doza zilnică recomandată), Magnesiu & Zinc (25% din doza zilnică recomandată), Folaţi (24% din doza zilnică recomandată), Vitamina B12, Vitamin A & Fiere, Calciu.