Fettucine Alfredo, reţeta de post

12 martie 2018   Rețete de regim

În post sau când ţinem regim, cu atât mai mult dorim să diversificăm meniul cu noi reţete. Iată o reţetă de paste italiene vegane.

De ce ai nevoie pentru a prepara fettucine Alfredo:

1 cană (220 g) nuci caju neprăjite, ţinute în apă fierbinte la înmuiat cel puţin 1 oră

3½ căni (850 ml) apă

2 căţei de usturoi

¼ cană (50 g) drojdie

2 linguri supă-cremă albă de rădăcinoase

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă sare

piper negru, după gust

¼ linguriţă nucşoară

2 linguri făină

450 g fettuccine sau orice fel de paste

pătrunjel tocat pentru ornare

Cum prepari fettucine Alfredo:

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce nucile caju s-au înmuiat, le usuci şi le pui în blender împreună cu toate celelalte ingrediente. Pasezi până obţii un piure foarte moale şi cu aspect cremos.

Transferi amestecul pasat într-o cratiţă la foc mediu-mare şi laşi să dea un clocot, amestecând ca să nu se prindă. După ce a dat un clocot, laşi să fiarbă 1-2 minute. Torni pastele fierte şi amesteci ca să se combine. Presari pătrunjel tocat pe deasupra şi serveşti.

Sursa: http://www.landsandflavors.com

http://www.landsandflavors.com

Mai multe